|
| Pileca supa | |
| | Autor | Poruka |
---|
Admin Admin
Broj poruka : 523 Datum upisa : 14.08.2009 Lokacija : BGD
| Naslov: Pileca supa Pon Sep 21, 2009 10:15 pm | |
| Ovih sam dana malo preturala po receptima i shvatila da samo za obicnu pilecu supu postoji ko zna koliko varijacija na temu. O ostalim vrstama jela da i ne govorim. Mozda to i nije tako lose , posmatrano sa aspekta nekoga ko voli da kuva i i eksperimentise. U svakom slucaju , pocecu od recepta moje mame , bake , njene bake.... A vi dodajte vase recepte i iskustva. I prijatno vam bilo !
Poslednji izmenio Admin dana Uto Sep 22, 2009 10:43 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Obicna , domaca pileca supa Uto Sep 22, 2009 10:11 am | |
| Kako je mene mama ucila da kuvam ? Ona sedi u dnevnoj sobi , a ja u kuhinji. Izmedju je zid. I onda ona dovikuje odande koju serpu da uzmem , sta da sipam unutra , po kom redosledu. A to izgeda nekako ovako : "Koliko vode da sipam ?" "Pa , od prilike! " Aha "Sta da stavim unutra ?" "Dodaj pile , so , biber , persun , za pocetak !" "Koliko soli i bibera ?" "Pa od prilike ! " Mhm "A dodaj obavezno i parce celera ! " " I iseci glavicu luka na pola proprzi isecene polutke na ringli , da pocrne i onda i to ubaci u supu !" "A mozes da dodas i sargarepe !" - dere se ona odande... Ja : ? "Na kraju sipas rezance , dve sake od prilike !" Opet ja : Eto , to vam je moj domaci recept za supu. Probajte , sigurna sam da cete se oduseviti ukusom !
Poslednji put izmenio Admin dana Pon Okt 19, 2009 4:24 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Re: Pileca supa Uto Sep 22, 2009 10:31 am | |
| Evo sada jednog "pravog" recepta za pilecu supu :
Sastojci:
* 200 g pilećeg mesa * 80 g pirinča * 1 šargarepa * 1 krompir * 2 praziluka * malo celera * peršun * 2 paradajza * so, biber
Priprema :
Pirinač kuvati u slanoj vodi 18 minuta. U međuvremenu, meso iseći na komadiće, a povrće oprati i takođe iseći na komadiće. Povrće bariti 6 minuta u ključaloj vodi. Zatim ga pomešati s mesom, naliti toplom vodom i kuvati na umerenoj vatri. Kad je skoro kuvano, dodati paradajz. Na kraju dodati pirinač i iseckan peršunov list. | |
| | | Admin Admin
| Naslov: Osvežavajuća pileća supa s povrćem Pon Okt 19, 2009 4:15 pm | |
| OSVEZAVAJUCA PILECA SUPA S POVRCEM Sastojci (za 4 osobe) * 400 grama pilećih grudi (bez kostiju i kože) * 2 glavice crnog luka * 4 čena belog luka * 2 šargarepe * 1 veza peršuna * 4 srednja krompira * 1/2 celerovog korena * 200 grama šampinjona * 1 veza sveže zeleni * 2 jaja * 2 pavlake * 6 kašika ulja * voda po potrebi (oko 1/2 litra) * začini: so, šećer, vegeta, basilikum, šafran, origano, menta, taragon, biber (i bilo šta drugo po želji) Način pripreme Sve navedeno povrće i meso iseckati na sitne kockice. Najpre popržiti luk, crni i beli, posuti šećerom da porumeni, a potom dodati ostalo povrće i meso. Pržiti oko 5 minuta, dodati peršunovu zelen, a zatim postepeno doliti vodu. Bitno je da voda prekrije povrće i meso. Dodati začine i pred kraj kuvanja, kada prođe oko 1/2 sata i kada povrće i meso omekša, proveriti da li neki od začina nedostaje. Kada se sve skuva, skinuti sa vatre i staviti da se ohladi minimum 15-30 minuta. Tada pomešati jaje i pavlaku i potom umutiti u supu. Supa je zaista toliko bogata i okrepljujuća da može da zameni ceo obrok, a može se jesti eventualno uz malo peciva. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Pileca supa | |
| |
| | | | Pileca supa | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » FarmaUto Dec 01, 2009 1:52 pm od Admin » VozilaUto Dec 01, 2009 12:12 pm od Admin » Forum prebacen na : www.asekonomija.comUto Dec 01, 2009 11:49 am od Admin » Isecci sa bloga ( Govedina )Uto Dec 01, 2009 10:30 am od Admin » O cemu razmisljate u ranim jutarnjim satima ?Uto Dec 01, 2009 10:15 am od Admin » Caskanje o bilo cemu , da vreme brze prodjeUto Dec 01, 2009 9:29 am od Admin » Forum se seli na www.asfirma.com pocev od 30/11/2009.Pon Nov 30, 2009 3:30 pm od Admin » DelovodnikPon Nov 30, 2009 3:23 pm od Admin » online prodavnicaPon Nov 30, 2009 3:23 pm od Admin |
|