|
| Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom | |
|
+5Radica boba hobit domacin covek beliocnjak 9 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Radica
Broj poruka : 103 Datum upisa : 21.09.2009
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:28 pm | |
| - Citat :
- ma ogladnećeš kasnije...a imam dobru ljutu od divljih krušaka..
E beliocnjace , sada si me nacisto ubedio! Ja prilazem malo domace prsute , da se nadje , nisam sigurna da ce mi se divljac dopasti. Jelence , ti bas imas interesantno radno vreme? | |
| | | miskica
Zodijak :
Broj poruka : 133 Datum upisa : 29.09.2009
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:36 pm | |
| Dragi moj beliocnjace , vise mi se svidja da pravim vocne kupove , npr od sumskih jagoda i borovnica. Torte nisu ni malo zdrave. Sem toga , ja sam umetnicka dusa , mi nismo bog zna kakvi kuvari. Cast izuzecima. | |
| | | beliocnjak
Zodijak :
Broj poruka : 108 Datum upisa : 24.09.2009
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:40 pm | |
| pršuta...mmmmmm...to slobodno ponesi...
a divljač će ti se dopasti jer je spremamo na pikantan način...špikovanog divjeg zeca u belom luku, peršunu, limunu, biberu koji odstoji 24 sata u kvalitetnom crnom vinu pa se posle peča ispod sača...
naravno, domaći hleb, ajvar, pečurke... | |
| | | hobit
Zodijak :
Broj poruka : 50 Datum upisa : 21.10.2009 Lokacija : BGD
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:43 pm | |
| 'Poso zeka u sumicu , izgubio papucicu, ...' | |
| | | beliocnjak
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:44 pm | |
| - miskica ::
- Dragi moj beliocnjace , vise mi se svidja da pravim vocne kupove , npr od sumskih jagoda i borovnica.
Torte nisu ni malo zdrave. Sem toga , ja sam umetnicka dusa , mi nismo bog zna kakvi kuvari. Cast izuzecima. onda dobro...može i voćni kupovi sa dosta slatkog preliva od trešanja... reče da si umetnička duša??... onda uz te voćne kupove napiši nam neku pesmu o šumi, divljini, slobodi... to će biti lep prilog svemu ovome... | |
| | | miskica
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:45 pm | |
| Pozdrav i tebi hobite! Lepa pesmica | |
| | | miskica
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:46 pm | |
| Beliocnjace , pesmicu cu rado da smislim. A i da odrecitujem ili otpevam. | |
| | | hobit
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:49 pm | |
| | |
| | | Radica
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:51 pm | |
| | |
| | | miskica
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:53 pm | |
| Beliocnjace , mislim da cemo morati da povedemo i hobita ?
Poslednji izmenio miskica dana Sub Okt 24, 2009 9:54 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
| | | beliocnjak
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:54 pm | |
| - miskica ::
- Beliocnjace , pesmicu cu rado da smislim. A i da odrecitujem ili otpevam.
očekujem uskoro tvoje stihove... ajde prvo napiši stihove i postavi, pa ću ja da sastavim melodiju... | |
| | | beliocnjak
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 9:56 pm | |
| miškice, naravno...hobit je dobrodošao...
nego, započni ti prva da smišljaš pesmicu pa ćemo mi da se nastavljamo, i sklopićemo nešto... | |
| | | hobit
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:00 pm | |
|
Pesma o slanini
Slaninu, To sveto jelo Koje postoji Od pamtiveka, Bog je stvorio Sa ljubavlju Da nahrani Gladnog čoveka. I zato Sremac Kad ima slanine Nakrivi šešir I ne brine više, A zbog toga se Slanina u Sremu Zlatnim slovima Oduvek piše. Otkad se rodi Sremac je vole I jede zorom Čim sunce sine, I dok postoji kićenog Srema, Uvek će u njemu biti slanine. Slanina roza, Slanina bela, Tanka i tvrda Mekana, zrela. Slanina šarena, Sremska dika S potrbušine I gronika, Slanina mesnata sa rebara, Slanina friška, Slanina stara, Slanina fina Za kralja i cara. Po Sremu i danas Priča se vazda, Ko ima deblju slaninu Bolji je gazda. A kad se kolje, Na tri stola, Slanine celo Brdo pola Pa onda puno Veliko bure Kô more slanine Salamure. Slanina pušena Na panjevima: Od hrasta, bresta I stare gunje, Slanina na vatri Jasike, jove, Belog bagrema I šljive turgunje. Slanina sušena Na promaji: U gonku kuće, Visokoj kotobanji, Slanina koja se U žarko leto Na vrelom tavanu Upola smanji. Slanina za doručak, Ručak, večeru, Slanina kad se Kukuruzi beru Slanina dok se kopa njiva Na suncu žarkom Što mast preliva, Slanina na mrazu Čvrsta kô kosti, Slanina za post, Bože oprosti. Slanina sa lukom, Crnim i belim, Sa paradajzom, Kupusom kiselim, Slanina na sarmi, U belom pasulju, Slanina za dijetu Pržena na ulju. Ponekad i ono, Ostalo od starine: Najedeš se samo Leba i slanine. Slanina za posao, Fakultet, škole, Slanina koju Sremci vole. Slanina pečena U tiganju, Slanina kad pođeš Na more, u banju, Slanina za vašar U lepoj Rumi, Slanina za ražanj Na izletu u šumi. Slanina pre I posle jela, Klizi kroz grlo Masna i bela, Ona je uvek Pravi lek: Za sušicu I gorušicu, Za ženski stomak I kenkavo dete, Slanina topljena Za ispucale pete. Slanina u sirćetu Trn iz noge vadi, Slanina presna Vreli čir oladi. Slanina da se Namažu opanci, Bič, budža I kožne papuče, Slanina za mačku, Kera i kuče, Slanina za zveri U gvozdenu lovku, Slanina na koncu Za mišolovku. Slaninom namazati mlado voće Da zec stabljiku Ne oglođe. Slanina krmači Kad jelo mane, Slanina kravi Kad preživar stane, Vrela slanina Za besnog kera Da ga što dalje od kuće otera. Slanina za šarena Uskršnja jaja, Da se premažu Zbog boljeg sjaja, Slanina masna primenu ima kad škripe šarke na vratima. I ovo da znate, Što kažu Sremci stari, Slanina ne može Da se pokvari I svaki okrajak Slanine se čuva, Od nje se domaći Sapun kuva. Slanina u torbu: Svinjaru, čobanu I govedaru. Slanina putnicima namernicima: Prosjacima I pogorelcima, Kotlarima, i korparima Dodolama i mačkarama Kišobrandžijama i robarima, Krpiloncima i mečkarima Pola slanine svastiki u gradu, Jedna za šuraka na privremenom radu, Dve majstor Jovi za kazan novi, A onu mesnatu poluveliku u paket pa poštom sinu vojniku. Slanina sremska starina cudesno jelo vredno zlata, Za vreme rata, gladi i zala Uvek je s ponosom Srem održala I zato joj mnogo mnogo hvala!
| |
| | | miskica
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:02 pm | |
| " O reko , zastani ! Ne teci Ovaj tren za vecnost ukoci . Mesece , nista ne reci , samo svetli , ko njene oci . Zoro nikad ne svani ! Hocu ovaj orkan strasti da sacuvam za kraj veka . " | |
| | | miskica
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:03 pm | |
| Hobite : | |
| | | miskica
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:03 pm | |
| " Zavlacis me u neki tajanstveni opasan svet , pun iskusenja... Lutam kroz cudne beskraje , Trazim smisao svemu tome , ali se neudaljujem od tebe ! " | |
| | | miskica
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:06 pm | |
| Zao mi je ne mogu da smislim nista bas sada. Zato evo nekoliko tudjih misli. Nisu bas sumske , ali ce posluziti , nadam se. | |
| | | Radica
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:07 pm | |
| Meni se miskice bas dopadaju | |
| | | beliocnjak
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:07 pm | |
| "Iskušenje poziva i sluti, u tom iskonskom zovu divljine, urlik zveri nagoveštava cik zore...
Umukli su petlovi i drhte dok Vuk zavija..." | |
| | | Radica
| A ni pesma o slanini ne zvuci lose | |
| | | beliocnjak
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:10 pm | |
| pesma o slanini otvara apetit.. | |
| | | miskica
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:10 pm | |
| | |
| | | hobit
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:12 pm | |
|
Klanjam se gospodo ! Ovaj zec sada planira da izadje iz virtualnog sveta i odskakuce gde ga noge nose! Pozdravljam vas i zelim vam lepo vece i ugodnu noc!
| |
| | | beliocnjak
Zodijak :
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:13 pm | |
| miškice,
ja se nadovezao mojim stihovima...
treba samo da zažmuriš i zamisliš a si u šumi pored bistrog vodopada i osećaš miris zelenila i prirode i eto stihova... | |
| | | Radica
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom Sub Okt 24, 2009 10:15 pm | |
| Pozdrav hobite , zelim ti lep provod. Narode i ja cu ,sve mi se cini ,da zavrsim za veceras. Nesto me glava boli , a ekran mi uopste ne pomaze! Tako da vas i ja pozdravljam ! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom | |
| |
| | | | Izrazite svoje raspoloženje muzikom ili slikom | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Zadnje teme | » FarmaUto Dec 01, 2009 1:52 pm od Admin » VozilaUto Dec 01, 2009 12:12 pm od Admin » Forum prebacen na : www.asekonomija.comUto Dec 01, 2009 11:49 am od Admin » Isecci sa bloga ( Govedina )Uto Dec 01, 2009 10:30 am od Admin » O cemu razmisljate u ranim jutarnjim satima ?Uto Dec 01, 2009 10:15 am od Admin » Caskanje o bilo cemu , da vreme brze prodjeUto Dec 01, 2009 9:29 am od Admin » Forum se seli na www.asfirma.com pocev od 30/11/2009.Pon Nov 30, 2009 3:30 pm od Admin » DelovodnikPon Nov 30, 2009 3:23 pm od Admin » online prodavnicaPon Nov 30, 2009 3:23 pm od Admin |
|